HTML

Calcio girl

Képes hírblog

Friss topikok

  • Zuzuvagyok: Megértem, hogy visszavonul, már nem fiatal, pedig szem tökéletes felépítése volt, mint Adrianonak.... (2009.11.01. 02:15) Vieri visszavonul

Linkblog

Címkék

(Nemcsak olasz) Foci

2009.10.23. 23:05 zuzu_p

Vieri visszavonul

Címkék: inter vieri bobo visszavonulás squadra azzurra christian vieri

Christian Vieri visszavonulHárom-négy év vergődés után abbahagyja a focit az egykor zseniális csatár.

 

Bejelentette visszavonulását csütörtökön Milánóban Vieri, az olasz válogatott volt csatára, az Inter egykori támadója.

 

A 36 éves Vieri utolsó klubjából, az Atalantából a múlt szezon vége felé távozott, azóta nem talált magának új csapatot.

 

Vieri 49-szeres olasz válogatott volt (játszott Roberto Baggio csapattársaként is), az azúrkék mezben 23 gólt szerzett. Gyakorlatilag az összes nagy olasz csapatban játszott: megfordult a Juventusban, a Lazioban, az Interben, Milanban. A legtöbb helyen egy-egy évet húzott ki, ez alól az Inter kivétel, ott hat évig bírta (1999-2005).

 

Mindössze egy évet játaszott Spanyolországban az Atletico Madridnál, ez alatt az idő alatt spanyol gólkirály lett. A címet természetesen otthon is kiérdemelte, 2003-ban.

 

Szerepelt az 1998-as és 2002-es Vb-n, és a 2004-es rossz emlékezetű Eb-n. Olaszországban 1999-ben és 2002-ben az év játékosának választották.

 

Vieri azon peches focisták egyike, aki sem a válogatottban, sem klubjaival nem ért el akkora sikereket, amekkora képességeihez illett volna.

 

Az olasz foci hatalmas alakja, mit lehetne mondani, marhára érezte a kaput, aki látta játszani, tudja, miről beszélek.

 

 

És még egy gól, az Atletico-s időkből:

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://calciogirl.blog.hu/api/trackback/id/tr761470841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zuzuvagyok 2009.11.01. 02:15:22

Megértem, hogy visszavonul, már nem fiatal, pedig szem tökéletes felépítése volt, mint Adrianonak... Bár asszem a legjobb Ronaldo, mámint a brazil srác, nem a portugál. Na jó, elé kövér, de mégis csodálatos dolgokat művel, és ha valaki rávenné, hogy lefogyjon ő még 36 évesen is zseniális lehetne. Na jó, azt nem tudom, ennek mi köze az olasz klasszis visszavonulásához, csak eszembe jutott.

Zuzu
süti beállítások módosítása