HTML

Calcio girl

Képes hírblog

Friss topikok

  • Zuzuvagyok: Megértem, hogy visszavonul, már nem fiatal, pedig szem tökéletes felépítése volt, mint Adrianonak.... (2009.11.01. 02:15) Vieri visszavonul

Linkblog

Címkék

(Nemcsak olasz) Foci

2009.11.09. 22:44 zuzu_p

Del Piero ma 35 éves

Címkék: születésnap juventus serie a alessandro del piero squadra azzurra bianconeri pel piero

A Juventus csapatkapitánya ma ünnepli születésnapját.

 

Habár az olasz bajnokságban a Juventus csak a második számú kedvenc, az olasz játékosok közül Alex Del Piero ott van a top 5-ben.

Alessandro Del Piero 

Del Piero1993 óta a Juventus játékosa, aminek nemcsak kapitánya, de egyik legendája, szimbóluma is lett. Az olaszhonban (is) imádott csatár csapatával hétszer nyerte meg az olasz bajnokságot - bár két scudetto-t elvettek tőlük - 1996-ban pedig a Bajnokok Ligáját.

 

1998-ban Bajnokok Ligája, 2008-ban a Serie A gólkirálya volt, ebben a két évben az Év labdarúgójának is megválasztották Olaszországban. A dicsőségfal korántsem teljes, itt kérek elnézést nagy Juve-drukker barátaimtól.

 

Pályafutását egy súlyosabb sérülés szakította meg tartósabban (1998/1999), ekkor szinte a teljes szezont ki kellett hagynia.

 

Emlékezetes megmozdulása volt a 2006-os VB elődöntője, amikor a hosszabbításban, az első olasz gól (Grosso) után egy perccel berúgta a másodikat, ezzel bebiztosítva a Squadra Azzurrának a döntőbe jutást. Ekkor a válogatottal végre világbajnok is lett. A Capitano a 2006-os bundabotrány után is kitartott a Zebrák mellett.

 

Del Piero – vagy ahogy a rajongók nevezik, Il Fenomeno Vero - az olasz foci egyik legnagyobb és legkedveltebb alakja. Nem csoda, hiszen sikerei mellett semmi balhé, semmi botrány nem övezi– bár fénykorán már kétségtelenül túl van. A FIFA a 125 legnagyobb (2004-ben) élő focilegenda között tartja számon.

 

Zárásként egy szép összefoglaló a 2006-os VB elődöntő két olasz góljáról. Zsebkendőket elő:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://calciogirl.blog.hu/api/trackback/id/tr451514114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása