HTML

Calcio girl

Képes hírblog

Friss topikok

  • Zuzuvagyok: Megértem, hogy visszavonul, már nem fiatal, pedig szem tökéletes felépítése volt, mint Adrianonak.... (2009.11.01. 02:15) Vieri visszavonul

Linkblog

Címkék

(Nemcsak olasz) Foci

2009.10.15. 12:19 zuzu_p

Mákos argentínok, szép magyar búcsú

Címkék: vb argentína gera buzsáky vb selejtező babos dánia vs magyarország

A szerdai VB-selejtezők mögé.

 

A magyar válogatott a tét nélküli dániai selejtezőn végre mutatott valamit, kár, hogy erre nem korábban került sor. A Gera Zoli körüli botrány miatt elég rossz szájízzel indult meccsen nem  kis meglepetésre 1-0-ra vertük Dániát Buzsáky Ákos góljával. Az eredményben nem kis része volt Babosnak. A győzelem a dánok 2010-es vb-selejtezők során elszenvedett első vereségét jelentette.

 

A külföldi sportsajtó változatos címekkel illette a magyar válogatott tegnapi szereplését:

  • Dánia otthon kapott léket Magyarország ellen
  • Égés lett a vb-ünnepből
  • Gulyást főztek a dán válogatottból

 

Bár nem vagyok a magyar foci nagy rajongója, így a válogatott körüli dolgok sem zaklatnak fel nagyon, Koemant – több okból is – egy fasznak tartom: azt azért nem kellett volna eljátszania Gerával, hogy még cserének se teszi be. A dániai meccs után egyébként Babos Gábor is visszavonul a válogatottságtól.

 

 

 

A mi csoportunkból Portugália 4-0-át játszott Máltával, így pótselejtezős helyen zárt. Szintén pótselejtezős Ukrajna, Sevcsenkoék 6 gólt rúgtak Andorrának.

 

Argentína  idegenben egy góllal legyőzte Uruguay-t, így a kezdeti vergődés után a dél-amerikai selejtezők negyedik helyezettjeként kijutott a vb-re. Maradona most nem "Isten keze" volt, hanem inkább Isten kezében volt.. Reméljük, Messi jövőre úgy produkál a válogatottban, ahogy a Barcában szokott.

 

Szlovákia először szerepel világbajnokságon, a Lengyelország elleni meccset öngól miatt nyerte. Még egy mákos csapat.

 

 

A vb-re már kijutott spanyol válogatott öt góllal verte Bosznia-Hercegovinát (ebből egyik sem Villa találata!), így száz százalákos teljesítménnyel fejezte be a selejtezőket. Gólok csak azért, mert imádom őket:

 

 

Az olaszok nehezen gyűrték le Ciprust, az Azzurri 0-2-es állásról fordított 3-2-re, mindegyik gólt Gilardino szerezte. Gilardino persze akkor van ilyen formában, amikor a Debrecen ellen készül :S

 

 

Európai vb- résztvevők: Olaszország (címvédő), Spanyolország, Anglia, Dánia, Hollandia, Németország, Svájc, Szerbia, Szlovákia

Európai pótselejtezős csapatok: Bosznia-Hercegovina, Franciaország, Görögország, Írország, Oroszország, Portugália, Szlovénia, Ukrajna

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://calciogirl.blog.hu/api/trackback/id/tr631451677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása