HTML

Calcio girl

Képes hírblog

Friss topikok

  • Zuzuvagyok: Megértem, hogy visszavonul, már nem fiatal, pedig szem tökéletes felépítése volt, mint Adrianonak.... (2009.11.01. 02:15) Vieri visszavonul

Linkblog

Címkék

(Nemcsak olasz) Foci

2009.05.28. 10:43 zuzu_p

Barcelona-diadal, igen-igen!

Címkék: barcelona foci bajnokok ligája iniesta xavi messi manchester united bl döntő henry final cristiano ronaldo champions league puyol rio ferdinand eto’o

Messi a Bajnokok Ligája-döntőnA tegnapi BL-döntő sokak örömére igazi meccs volt, az évközben gyönyörűen menetelő Barca lealázta a – tudásán bőven alul játszó - Manchestert.

Az első pár percben veszélyesen kezdő Manchesternek egymás után három helyzete is volt, de Eto’o gólja után köpni-nyelni nem tudtak.

A Barcelona első valamirevaló megmozdulásából a 10. percben gól született: a felgyógyult Iniesta passzát követően Eto’o kicselezve Vidicset, belőtte az első gólt.

A gólt követően az első félidőben nem volt veszélyes helyzet, de egyértelműen a Barca uralta a pályát. A második félidőben a Tevezzel erősítő Manchesternek Henry magánszámát kellett kivédenie, majd Xavi lőtt kapufát. Ezután a Manchester több veszélyes támadást intézett, mindhiába.

Messi és Henry a BL-döntőn

A 70. perc környékén Xavi középre adott labdáját Messi a tőle meglehetősen messze helyezkedő, kétszer akkora Rio Ferdinand mellől a kapuba FEJELTE. Bíztam Messiben, de arra, hogy 160-valahány centijével gólt fejel, nem számítottam.

Ezután két Manchester-megmozdulás következett Giggs és Cristiano Ronaldo részéről, egyiket a védők, másikat a kapus Victor Valdes hárította. Ezután a Manchester kapuja felé igyekvő Puyolt Ronaldo szerelte, akinek látványos esését szabadrúgással díjazta a bíró.

Ezután Henry-t lecserélték, Puyol intézett támadást, majd egyéb további történés nélkül lett vége a jogosan álomdöntőnek titulált meccsnek.

A Barcelona Bajnokok Ligája-győzelme teljesen megérdemelt: remek, összehangolt játékkkal végig uralták a meccset. Úgy elintézték az - általában szintén összehangoltam játszó - Manchestert, hogy jobban se kell.

A Barcelona a BL-trófeával

Ennek a győzelemnek velem együtt bizonyára sokan örülnek. A Manchester iránt érzett ellenszenven két dologból táplálkozik: egyrészt játékosainak akkora arca van, hogy csoda, hogy más elfér mellettük a pályán, másrészt az – egyébként nagyon eredményes  - játékuk amolyan ipari foci, legyen meg a győzelem és kész. A Barca játéka ezzel szemben gyönyörű, látványos, így sokkal jobb a lelke az embernek, ha ezzel a játékkal érik el a kívánt eredményt. Az meg külön öröm számomra, hogy egyik kedvencem, az apró Messi 21(!) évesen Európa legjobbja (is) lett.

Dióhéjban ennyi. A Barcelona a spanyol bajnokság és kupagyőzelem után Bajnokok Ligáját nyert. Bebizonyította: nemcsak játszani lehet szépen, lehet szépen NYERNI is. Köszönet Xavinak, Iniestanak, aranylabdát Messinek :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://calciogirl.blog.hu/api/trackback/id/tr421148492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása