HTML

Calcio girl

Képes hírblog

Friss topikok

  • Zuzuvagyok: Megértem, hogy visszavonul, már nem fiatal, pedig szem tökéletes felépítése volt, mint Adrianonak.... (2009.11.01. 02:15) Vieri visszavonul

Linkblog

Címkék

(Nemcsak olasz) Foci

2009.08.31. 20:45 zuzu_p

Eszméletlen milánói derbi (2009.08.29.)

Címkék: videó inter serie a motta tizenegyes ac milan internazionale stankovic nerazzurri eto’o milito milanói derbi milan inter maicon gólösszefoglaló derby della madonnina

Maicon a milánói derbin - 2009 augusztus 29.Tudom, kicsit megkésve, de muszáj pár szót írnom róla.

 

Nem csak a 4:0 miatt lesz számomra az egyik legjobb meccs a Serie A kezdetén lejátszott (első) milánói derbi. Az Inter újoncai hihetetlen összhangot mutattak, és úgy hiszem, Gattuso kiállítása nélkül is simán lealázták volna a Milant.

 

Az első félidő elején a Milan uralta a meccset, több helyzetük is volt Julio Cesar kapuja előtt, de Ronaldinho hisztijein kívül nem történt semmi emlékezetes.

 

A 30. perc környékén egy kontrából meginduló Inter-támadás hideg zuhanyként érte az addig szervezetnek tűnő Milant. Eto’o és Milito mozgása – amit csak a visszajátszásban lehetett jól kivenni - egyszerűen hihetetlen volt: teljesen hülyét csináltak a védőkből, és Milito passza után Thiago Motta megszerezte az első gólt. (egyben saját első gólját az Inter színeiben ) 1:0

 

Ezután a Milan leblokkolt, pedig itt még nem dőlt el a meccs. A sérült Gattusot - akinek volt már egy sárga lapja - ki tudja miért, Leonardo nem cserélte le, pedig a védő elég látványosan a pálya szélére húzódott, előtte vadul mutogatva a kispad felé cseréért (ráadásul Seedorf már melegített közben ). Ez furcsa mozzanata volt a meccsnek, ami megpecsételte a dolgok később alakulását.

 

A következő veszélyes Inter támadásnál Eto’o tiszta helyzetben száguldott a kapu felé, egyértelműen senki nem tudta volna se megállítani, sem a gólt kivédeni. A nyomában loholó Gattuso pedig a tizenhatoson belül felrúgta. Innen ugye nem kell mondani: piros lap Gattusonak, 11-es az Internek (Milito, 2:0). Az a helyzet, hogy ha Gattuso nem löki fel Eto’o-t, a gól akkor is biztosan meglesz, csak nem kellett volna a Milannak bő fél óra után 10 emberrel játszania. Mindenestre úgy gondolom, Leonardo balfaszsága volt, hogy nem hozta le Gattusot, aki a pályáról való levonuláskor nem a bíróval, hanem edzőjével veszekedett.

 

Sajnáltam ezt a mozzanatot, mert az igazi meccs innentől kezdve meghalt. A Milan az esélytelenek nyugalmával játszott tovább, az Interben azonban volt még löket. Sneijder több jó lövést intézett, Maicon pedig (szokásos) iszonyatos megindulásaival hozta szépen a labdát az ellenfél kapujához

 

A harmadik gólt Milito passza után Maicon szerezte (3:0), aki akkor is dicséretet érdemelne, ha nem rúgott volna gólt. Itt csendben megjegyzem, Milito mindhárom gólban benne volt, klassz a srác.

 

A második félidő kevésbé volt mozgalmas. Az első félidei két sakk-matt és a 11-es után Stankovic messzi bombájából is gól lett. (4:0). Gyönyörű volt ez is.

 

 

Habár Inter-drukker vagyok, konkrétan sajnáltam a Milant. Másképp alakul a játék, ha Leonardo lehozza Gattusot és nem várja meg a bajt. Az Interes új fiúk viszont jól teljesítettek. Csillagos 5-ös.

A februári milánói derbit helyszínen sikerült megnézem, az sem volt rossz, de ezt meg sem közelítette.

(Szegény Maldini, tuti megbánta, hogy kiment megnézni a meccset..)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://calciogirl.blog.hu/api/trackback/id/tr861351588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása